Никак не ми хареса речта на Плевнелиев пред Европарламента. Никак!, заяви топжурналистът

Posted By on 17.06.2016

 

11-11-28-61067_1

 

„Идва дълго и лошо лято. Вчера Бойко Борисов си заслужи заплатата на министър-председател. Сега трябва да видим дали ще му стиска да продължи тази политика. Ако това стане, може да ми стане симпатичен.“ Това каза в сутрешния блок на bTV политическият анализатор Тома Томов.

Той коментира горещата тема за създаването на обща Черноморска флотилия. Великият Шарл дьо Гол, който никога не е бил рубладжия, беше заявил, че Франция ще напусне НАТО. В Москва тези дни беше и Никола Саркози, който заяви, че Европа трябва да се развива с Русия.

Томов сравни ситуацията с тази, в която е бил българският цар Борис III по време на Втората световна война, когато съюзникът му Хитлер е поискал войски за източния фронт, но е получил отказ от „един велик български държавник”.
По думите му „Румъния е една реваншистка страна” с конкретни териториални интереси в бившето съветско пространство, а „Турция ще е екзистенциален проблем за България” през следващите години. „България не трябва да прави нищо общо. Ние сме в един пакт с Турция и Румъния, но трябва изключително да внимаваме в Черно море. Положението е опасно, има толкова натрупано оръжие”, заяви още Тома Томов.
„Ако вземеш срещу Хитлер да сложиш Плевнелиев, как би се държал Плевнелиев? Какво каза той пред Европейския парламент – чета всичко и не го харесвам. Мисля, че интересите на страната искат лидер”, каза журналистът. По думите му на фона на научно-техническата революция и цивилизационния сблъсък между народи и религии, „трябва да имаш на държавното кормило мъж с топки”.
Като пример за такъв той даде Виктор Орбан.

По отношение на предстоящия референдум за „Брекзит”, Томов посочи, че има конфликт „между две Англии” – на глобализацията и технологиите и тази на предградията и работническата класа. В основата му са бежанците.
„Англия е била империята, над която никога не е залязвало слънцето, сега Англия да бъде провинция на Европа? Две трети от управляващата партия са против. Даже Дейвид Камерън е наследник на Маргарет Тачър, която считаше ЕС за нереформирано идиотско създание”, посочи журналистът, който не се ангажира с прогноза какво ще решат на Острова.

Източник:http://glasove.com

 

Вашият коментар