„Международен дипломатически семинар”

Posted By on 23.11.2017

 

На 23.11.2017г.в Руският  културно информационен център София, се проведе  „Международен дипломатически семинар”организиран от:

Фондация „СЛАВЯНИ”,

Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД,

Представителство на РОССОТРУДНИЧЕСТВО в България,

Дискусионен клуб „Политика 21”

Международна Организация за Реална Алтернатива-„МОРАЛ”.

„Международен дипломатически семинар” в областта на публична дипломация, е по проект  от Дипломатическата академия при Министерството на външните работи на Руската Федерация,Института по актуални международни проблеми /ИАМП/ при Дипакадемияата,съвместно с Руската Асоциация за съдействие на ООН.

Този хуманитарен проект се реализира с подкрепата  на Министерството на външните работи на РФ,на Федералната агенция РОССОТРУДНИЧЕСТВО и на руските задгранични учреждения.

Тази година семинарът е посветен на 100-годишнината от Октомврийската революция в Русия през 1917г. на тема:”Сто години от Руската революция:съвременни оценки на историци,политолози и дипломати”.

До сега през 2017 г,той е проведен в Австрия,Швейцария,Словакия,Чехия,Германия,Франция,Китай,Сърбия,Беларус и сега в България.

В кръглата маса участие от Русия взеха:

Проф.д.п.н. Наталия Иванова Маслакова-Клауберг,ръководител на центъра за публична дипломация на световните култури в Дипломатическата академия при МвНР на РФ.

Проф.д.п.н.Евгений Николаевич  Пащенцев-от центъра за евроатлантически изследвания и международна сигурност при Асоциацията за съдействие на ООН.

Подробности-в предоставените ни материали от лекторите,публикувани в сайтовете на Фондация „СЛАВЯНИ” и ГС”МОРАЛ”.

 

 

 

Вашият коментар